Június 11-én megrendezésre került a hagyományos év végi portya a Laky Ilonka Általános Iskolában. Idén az állomások rendhagyó módon álltak össze.

A felsős diákok helyszínei az iskola udvarában kaptak helyet, melyeken olyan sportokat próbálhattak ki, mint a karate, kosárlabda, darts és a ping pong, valamint megtudhatták milyen egy trambulinon ugrálókötelezni.

Az alsós tanulók Ecser utcáit járták be, hogy sport programjainkon részt vehessenek. Az állomásokon kipróbálhatták a Cornhole nevű csapatsportot és a Vikingsakkot, ráhangolódhattak a nyárra egy kis pörgös zumbával, tanulhattak önvédelmet a Kung-fu művészetének elsajátításával, valamint kipróbálhatták magukat a fociban és a floorballban.

Ezek mellett, mind az alsósoknak, mind a felsősöknek alkalmuk nyílt kipróbálni egy mászófal segítségével, hogy milyen a hegymászás és megismerhették Trepák Zoltánt, Ecser egyik legsikeresebb sportolóját, aki lehetőséget adott a kosárlabda sport trükkjeinek elsajátítására.

A nap végén díjátadásra is sor került, minden résztvevő diák jutalma egy jégkrém volt, valamint az alsósok közül, a portyán nyújtott teljesítményük alapján egy nyertes osztály, az 1.A osztály, egy aszfaltkréta csomaggal térhetett haza.

Minden segítőnknek, Gál Noéminak, Szabó Bencének, Shihan Kertész Ferencnek, Varga-Matyó Zsófiánam, Trepák Zoltánnak, Pappné Horváth Katalinnak, Bukó Zoltánnak, Lesti Bencének, Barcsa Erikának, Kozma Barbarának, Kun Evelinnek, Kunné Kántor Katalinnak, Pap Juditnak és Lengyel Gábornak, köszönjük a színvonalas programok megtartását.

Akik nem helyszínen voltak, de közvetetten segítettek: Az EKO kft-nek köszönjük a szállítmányozásban nyújtott segítségüket,  Aszódi Csabának, hogy használhattuk a Tájház udvarát, Balázs atyának, hogy biztosította számunkra a parókia kertjét, a Prémium élelmiszernek a felajánlott nyereményt, a Művháznak és az Önkormányzatnak, akik szintén helyszínt biztosítottak számunkra, illetve a Laky Ilonka Általános Iskolának akik egyrészt helyszínt bitzosítottak, másrészt együttműködésüket is, évek óta a rendevzényeinkkel.